Instrumenten t.b.v. verzuimbegeleiding - ActaVite
15790
page-template-default,page,page-id-15790,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Instrumenten t.b.v. verzuimbegeleiding

Huisbezoeken:

Huisbezoeken en zo nodig spoedcontroles zijn een nuttig instrument gebleken om in te zetten bij terug dringen van verzuim. Werknemers die een medisch objectiveerbare ziekte hebben kunnen zo in vroeg stadium op het spoor worden gezet van adequate curatieve begeleiding. De huisbezoeken zullen uitgevoerd worden door praktijkverpleegkundige bedrijfsarts (PVB). Indien nodig zullen ook bedrijfsartsen of arboartsen worden ingezet. De gemiddelde duur van een huisbezoek is ½ uur.

 

Telefonisch Spreekuur:

Indien gewenst kan de praktijkverpleegkundige bedrijfsarts van ActaVite spreekuren houden per telefoon. Een telefonisch spreekuur duurt in het algemeen ongeveer 20 minuten, waarbij klanten aangesloten bij DossierManager® korter uit zijn in verband met het feit dat ze zelf de stamgegevens al hebben ingevoerd.

 

Spreekuur:

Spreekuren zullen door de gecertificeerde praktijkverpleegkundige bedrijfsarts, bij voorkeur bij de werkgever op locatie, worden gehouden maar het is ook mogelijk dat de praktijkverpleegkundige bedrijfsarts mensen thuis gaat bezoeken. Na het spreekuur kan een werknemer met zijn of haar werkgever en collega’s de adviezen van de praktijkverpleegkundige bedrijfsarts bespreken en bekijken welke aanpassingen in het werk moeten worden gepland. Tevens zal er een schriftelijke terugkoppeling gemaakt worden die dezelfde avond naar werkgever en werknemer toegezonden zal worden.

 

Indien nodig zal de praktijkverpleegkundige bedrijfsarts ook zelfstandig spreekuren houden. Dit zal dan ook onder directe supervisie van de gecertificeerde bedrijfsarts van Fura® gebeuren.

 

De spreekuren duren in het algemeen ½ uur exclusief het maken van brieven naar specialisten en/of het voorbereiden van rapportage.