Let goed op!! Bent u als re-integratiebedrijf in gesprek met werknemers die langere tijd ziek zijn? Vanaf 1 juli 2023 is de mening van de werknemer over diens re-integratieafspraken een vast onderdeel van het re-integratieproces. - ActaVite
16665
post-template-default,single,single-post,postid-16665,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Let goed op!! Bent u als re-integratiebedrijf in gesprek met werknemers die langere tijd ziek zijn? Vanaf 1 juli 2023 is de mening van de werknemer over diens re-integratieafspraken een vast onderdeel van het re-integratieproces.

Let goed op!! Bent u als re-integratiebedrijf in gesprek met werknemers die langere tijd ziek zijn? Vanaf 1 juli 2023 is de mening van de werknemer over diens re-integratieafspraken een vast onderdeel van het re-integratieproces.

Bent u als re-integratiebedrijf in gesprek met werknemers die langere tijd ziek zijn? Vanaf 1 juli 2023 is de mening van de werknemer over diens re-integratieafspraken een vast onderdeel van het re-integratieproces.

Mening als vast onderdeel van de re-integratie

De werknemer en (als dat wordt gevraagd) ook diens werkgever zijn vanaf 1 juli 2023 verplicht om een mening te geven over de re-integratieafspraken in de volgende documenten:

  • Plan van aanpak
  • (Eerstejaars)evaluatie

Als u al een Plan van aanpak of Eerstejaarsevaluatie heeft gemaakt, hoeft u de mening(en) niet toe te voegen. Dat is alleen nodig als u na 1 juli een wijziging in de afspraken met elkaar maakt.

Aangepaste formulieren op uwv.nl

Op onze website vindt u de aangepaste formulieren ‘Plan van aanpak’ en ‘Eerstejaarsevaluatie’. Daarin is ruimte opgenomen voor de mening van de werknemer.

Rol van de werknemer versterken

Het toevoegen van de mening van de werknemer geeft meer inzicht hoe de werknemer tegen de re-integratie aankijkt. Daarnaast is het een versterking van diens rol in de eerste 2 ziektejaren. Ook is het de verwachting dat deze toevoeging leidt tot een grotere betrokkenheid van zowel werkgever als werknemer bij het re-integratieproces.

Verwijzen naar deze link: https://www.uwv.nl/zakelijk/actueel/visie-werknemer-op-re-integratie-voortaan-vastleggen.aspx#:~:text=Bent%20u%20als%20re%2Dintegratiebedrijf,onderdeel%20van%20het%20re%2Dintegratieproces.