Opleiding Preventiemedewerker ontwikkeld door twee samenwerkende ActaVite leden. - ActaVite
16550
post-template-default,single,single-post,postid-16550,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Opleiding Preventiemedewerker ontwikkeld door twee samenwerkende ActaVite leden.

Opleiding Preventiemedewerker ontwikkeld door twee samenwerkende ActaVite leden.

Elke organisatie is volgens de Arbowet verplicht om minimaal één preventiemedewerker aan te stellen. De nieuwe Arbowet in 2017 heeft de rol van preventiemedewerker verder uitgewerkt en verdiept. De preventiemedewerker is onmisbaar in elke organisatie.

Hij werkt samen met collega’s en externe deskundigen aan gezond en veilig werken binnen het bedrijf. Hij is de spin in het web bij het opzetten en verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het arbobeleid. Hij levert een zeer belangrijke bijdrage aan de veiligheid en gezondheid van werknemers en anderen die binnen het bedrijf aanwezig zijn.

Welke deskundigheid een preventiemedewerker nodig heeft wordt bepaald door de risico’s in het bedrijf. Daarom bieden wij een dag theorie en een dag praktijk aan, zodat deze theorie direct aan de praktijk kan worden gekoppeld en getoetst! Daar maken de ActaVite leden Jacqueline Hoogeslag en Roelie Koops het verschil.

Zie hier de verdere uitleg.