De tweede Corona golf is een feit. Opvallende stijging in het aantal ziekmeldingen. - ActaVite
16567
post-template-default,single,single-post,postid-16567,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

De tweede Corona golf is een feit. Opvallende stijging in het aantal ziekmeldingen.

De tweede Corona golf is een feit. Opvallende stijging in het aantal ziekmeldingen.

De tweede Corona golf is een feit en iedereen is weer aan het thuiswerken. Het is niet ideaal, maar vaak gaat dat prima. Helaas is dat niet voor iedereen het geval. Bij veel bedrijven is het aantal ziekmeldingen de laatste weken aanzienlijk gestegen.

Eenzaamheid, onzekerheid, somberheid en verveling nemen toe. Het werkplezier neemt juist behoorlijk af. Voor leidinggevenden is het moeilijker om de medewerkers op afstand te motiveren. Vaak hanteren ze onbewust gedrag dat niet aansluit bij wat de medewerker nodig heeft. De medewerker zelf mist het contact met collega’s. Sommige mensen wonen alleen en zitten zo weken met weinig aanspraak thuis.

Hele dagen Zoom, Teams en Skype kost enorm veel energie, die er vaak maar beperkt is. Daarbij is er de grote onzekerheid over hoe lang de overheidsmaatregelen van kracht zullen zijn en is er nog geen zicht op een snelle vondst van een vaccin te verwachten. Veel mensen maken zich ook zorgen over hun eigen gezondheid en dat van naasten. Verder is de herfst ingetreden, vallen de bladeren van de boom en worden de dagen korter. Dat is heel anders dan de eerste golf, waarbij iedereen massaal genoot van het zonnetje!

Hoe voorkom je dan, dat er medewerkers gaan uitvallen? Het in contact blijven met de medewerkers is cruciaal. Maar soms is dat niet genoeg en heeft een medewerker net even iets meer nodig. Een luisterend oor, iemand die helpt overzicht en rust te creëren, mogelijkheden ziet en constructief te werk gaat om snel en effectief het evenwicht tussen draagkracht en draaglast te herstellen. De “Grip op je thuiswerkstress” strippenkaart is in het leven geroepen om duidelijke, eenvoudige en snel inzetbare coaching te kunnen bieden. Nieuwsgierig? Open de bijlage en lees meer.